Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

viveka77

1. 11. 2009 10:48
Ona existuje ještě teorie

že mezi Marsem a Jupiterem byla kdysi planeta Tehom (Tiamat), která se rozpadla buď srážkou nebo neopatrnými fyzikálními pokusy jejích obyvatel. Tehdy na Zemi dopadlo značné množství odmrštěného materiálu, především vody a zvýšilo tak její hmotnost. Jedním z úlomků Tiamat je prý i Měsíc, dalším úlomkem je prý Nibiru. Tvrdí to prý sumerské texty.

0 0
možnosti

viveka77

1. 11. 2009 10:42
Tyjo, bomba :-))

Pěkné :-)R^

0 0
možnosti

K-D

5. 10. 2009 14:40
Krásné teorie

dá se to sice řešit i bez změn gravitace, ale ještě všichni ukažte, co vás napadne

0 0
možnosti

viveka77

1. 11. 2009 10:49
Re: Krásné teorie

Tak to jsem zvědavá. :-)

0 0
možnosti

baluz

5. 10. 2009 14:22
Teorie 3

Ja bych se spis priklonil k teorii z mesicem co Napsal niže Bhawk, jednak mi to pride rozumny a pak je to prvni vec co me napadla když sem zacinal cist vas clanek.  Ale k te vasi teori o smrstovani vesmiru. nenapadlo vas že cim budou planety bliz k sobe tim vic se bude ovlivnovat jejich vzajemna gravitace a tim padem bude efekt spise opacny stejne tak jako stim mesicem, protoze když Gravitace nejake planety bude zasohovat do te nasi gravitace tak ji trochu zmensi (vyrusi). takže kdyby se vesmir dejme tomu od te doby do ted furt smrstoval tak predtim by tu teoreticky byla gravitace vyssi. To ale nic nemeni na tom ze planety od zeme jsou tak daleko že ta zmena vzdalenosti by musela bejt desne drasticka aby to melo takovejdle velkej efekt. A proto bych vysvetleni hledal opravdu spis v tom mesici kterej k nam oproti jinejm planetam desne blizko a je znamo ze nas jeho gravitace ovlivnuje. Pak me napada este taky ciste hypoteticky co když jsme meli mesice a dva a ten jeden spadnul na zem...

0 0
možnosti

bhawk

28. 9. 2009 8:59
Je tu este jedna teoria - MESIAC

Zastavam teoriu, ktora sa mi zda logickejsia: Za cias zivota dinosaurov bol mesiac k zemi podstatne blizsie. Gravitacna sila mesiaca bola ovela silnejsia a posobila ako protisila na gravitacnu silu zeme a vsetko bolo akoze nadlahcovane (vid vegetacia nielen zivocichy), takze dinosaury mohli dosahovat vacsich rozmerov. Potom naraz nejakeho telesa do mesiaca sposobil ze mesiac sa zacal od zeme vzdalovat (nehovorim ze hned ale v horizonte niekolkych 10 mozno 100roci) a sila mesiaca prestala posobit a zrazu dinasaury otazeli a kedze sa nemohli presuvat za potravou jednoducho zacali dochnut od hladu. Vzhladom na rychlost oddalovania mesiaca sa dinosaury evolucne uz nestihli prisposobit a mohli nastupit cicavce, ktore boli podstatne mensich rozmerov a tym nahle otazenie nesposobilo taky problem, ako dinosaurom. Dalsi faktor narazu telesa mohol sposobit sprsku mesacnej horniny v podobe meteoritov, ktore mohli dielu pomoct.

0 0
možnosti

bhawk

28. 9. 2009 8:59
Re: Je tu este jedna teoria - MESIAC

A este dodatok:

Mesiac sa stale vzdaluje od zeme avsak nie takou zavratnou rychlostou, cize evolucne bude nadalej dochadzat k

zmensovaniu pozemskeho druhu, ale to je v rozsahu 5 miliard rokov, kedy

my mala garvitacna sila zeme dosiahnut 50 nasobok terajsich hodnot.

0 0
možnosti

flakyflaky

27. 9. 2009 20:18
rosenkruciánské zkazky

v knize Jitro kouzelníků od Jacqua Bergiera, je na toto téma zajímavá pasáž. Totiž fluktuace gravitačních sil na Zemi je zde vysvětlena přítomností měsíce. V mnoha kronikách starých národů (indů, egypťanům, tibeťanů) se píše že toto je již třetí měsíc, který Země má. Pokud je měsíc přítomen blízko Země , působí na ni svou gravitací, (tahá věci vzhůru) gravitace je menší, pokud je Měsíc dále, nebo vůbec ne, gravitace Země je větší. To by vysvětlovalo i přítomnosti bytostí které jsou uloženy v kolektivním vědomí jako trpaslíci či obři, které mohli v dávné minulosti opravdu existovat, právě díky změnám gravitace. Zajímavá už je jen úvaha o změnách měsíců, např. starověkké hvězdárny se uchylovali k počítání roků podle nebeských těles, tu podle Slunce, tu podle Měsíce, podle toho, jak které těleso bylo zrovna spolehlivě ustálené.  Více o problematice viz Rosenkruciánská kosmokoncepce. o Maxe Heindela. Scitere, audere, tacere, zoroaster.

0 0
možnosti

Thingie

25. 9. 2009 21:04
Mne

se take neco smrsklo, a je to pro mne stejna tragedie, jako vymreni dinosauru. Prave se z jednoha dinosaura stal docela takovy malinkaty dinosauricek...asi odstrediva sila ci uder komety do dinosaurich vajec. Je to zajimave pocteni, jen skoda, ze jsem nemohl pocitat s Vami. Pri vypoctu poledniku na mne prisla poledni unava. Dinosaurum zdarR^ 

0 0
možnosti

Don don

25. 9. 2009 17:49
víte

já jsem při čtení Vašeho příspěvku okamžitě vybavil změnu rotace. Tu popsal kolega Gloom pode mnou, jen si nejsem jist tou dobou rotace. Podle mně musela být daleko rychlejší, než jen o deset minut proti dnešku. Nevěřím, že by těch deset minut stačilo. Ale třeba se pletu.

0 0
možnosti

Fermi

25. 9. 2009 15:10
karma

Pokud by proběhlo na Zemi něco podobného a gravitační zrychlení se radikálně zvěšilo v časovém horizontu 65 - 70 mil. let, pak se totéž muselo stát i na Slunci či celé Galaxii. Problém je v tom, že naše Slunce potřebuje velké gravitační zrychlení na svém povrchu, aby v centrálním termojaderném kotli vládly ty správné podmínky (12mil °C). Jakékoliv změny v intenzitě termojaderné reakce uvnitř Slunce by měly dosti fatální následky. Dalším důsledkem by byly nestabilní dráhy těles ve Sluneční soustavě potažmo v celé Galaxii. Vaše články čtu velmi rád, ale tady s Vámi moc nesouhlasím. Téma zajímavé a díky za něj

0 0
možnosti

dolch

25. 9. 2009 15:44
Re: karma

Jasně, ten vliv na dráhy kosmických těles mě taky napadl. O důsledcích na termojadernou reakci jsem nepomyslel. Díky. Samozřejmě tento článek, podobně jako většinu mých ostatních, je potřeba brát s nějakou tou rezervou. Píšu to právě proto, že se tu najde dost lidí ochotných na podobné téma diskutovat.

0 0
možnosti

rooman

25. 9. 2009 14:59
Je s podivem kdo všechno má volební právo

Velebnosti, jdu blejt ;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.