Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

SergeS

1. 2. 2010 19:43
Pan autor asi nezkoušel

a) Programovát pod Linux a hlavně pak to nasazovat na uživatelske systemy ( kde co system to jina sada knihoven apod ) ... Zlaty MS potom

b) Bez technologie COM by se i W7 zhroutil ( mj. Ribbony na W7 jsou postaveny na COM technologii ), a jak už tu někdo psal , je to docelá stara věc a ne s přichodem XP

c) .NET technologie neni nahradou COM nybrž něčím co ma zobrazit program ze stejnýho zdrojako naprosto stejně na jiných platformach a XML soubor pro .NET neni nutnosti na ukaldani dat , a nijak nekoliduje s registrem

d) Zkoušel jste taky někdy programovat pod WinAPI ? a ne s pomoci .NET / COM a dalšich přiblud ? Nutí vas někdo použivat COM / .NET / Registry ... ? ne

e) Nevím jak vam ale mě jazykove mutace programu pomoci resourcu funguji bez problemu

0 0
možnosti
PK

dolch

1. 2. 2010 19:56
Re: Pan autor asi nezkoušel

a) Programovat pro Linux jsem zkoušel, ale nikde jsem to nedistribuoval. Mám to na SourceForge, ať si to každý zkompiluje sám. Je mi jasný, že distribuce by byla fuška. b) COMovské objekty samozřejmě používám i na nových systémech, třeba ten zmíněný MS XML. Nikdy jsem nepsal, že COM přišel s XP, to jenom Bublan neumí číst. c) to je na delší povídání. d) V práci se musím potýkat se vším možným, včetně VS.NET, VS6 a Delphi 3-7. Pokud si píšu něco pro zábavu, nebo mám možnost si vybrat, píšu v C++ přímo ve Win32 API, compiluju MinGW přes makefile, a takto dokonce v pohodě pracuji i s COMovskými objekty. e) Jste si tím jistý? Máte všechny jazykové mutace v jednom resourcu? Mě to nefunguje a na webu jsem našel několik referencí, že od W2000 to nefunguje, včetně MS stránek (stačí vyhledat SetThreadLocale + Resource).

0 0
možnosti
G

Gaerlond_CZ

1. 2. 2010 18:42
Hlupáci

A máme tu opět pár lidí kteří nedokážou nic jiného než se do autora navážet

a) kvůli věku (zapomněli že i oni byli kdysi relativně mladí)

b) kvůli servilní zaslepenosti (přece ten windows je uplně nejlepší)

c) tím že "jim to přece nedělá tak je chyba u autora" + přidají pár informací o onanii a podobných aby dodali "váhu" svým názorům a bylo vidět jak moc se bijí v hruď (ach jak moc jsme podobní lidoopům).

Vážení BTJ, ivanbublan a další, schovaní za nicky a házející špínu na kohokoli kdo má jiný názor, neznečišťujte diskuzi takovými výrazy, běžte si řešit své komplexy do diskuzí o politice nebo kdekoli jinde, nepředpokládám někam ven, na to zjevně nemáte kuráž. Mimochodem, opice v ZOO také házejí na ty, které nemají rády, exkrementy. Gratuluji, hodně jste se jim přiblížili.

0 0
možnosti
I

ivabublan

1. 2. 2010 18:56
Re: Hlupáci

c) uz jsem psal nize, ale reknu to znovu: MS ma OS Win7 nasazen na 60 milionech PC. nemyslite si, ze kdyby byl problem v OS, tak se o tom vi a pise vic, nez na blogu jednoho vykriku?

vazeny kolego, ja se neskryvam a nehazi spinu. Pojdme si probrat faktam, chcete? Tak konkretne ... ukazte mi jednou vec ve ktere se pletu. Jednu jedinou!

0 0
možnosti
JK

hyperion.six

1. 2. 2010 18:25
kde jsou ty temne slozky...

s w7 vim, ze kdyz jsem si zahral jednu hru pod jednim uzivatelem a pak pod druhym, tak savy ulozene pod prvnim uctem se mi v druhem nezobrazily. netusite, jak k nim pristupovat odevsad?

hra sama uklada do sveho adresare v \Program Files\...\Saves, ale nechce se mi to resit stylem rucniho kopirovani pres externi adresar.

dik

0 0
možnosti
PK

dolch

1. 2. 2010 19:06
Re: kde jsou ty temne slozky...

Nemá teď Visty po ruce, ale pokud si to pamatuju, tak je to nějak jako "C:\users\<my_user_name>\Application Data\VirtualStore", možná ještě něco mezi. Důležité také je, že ten první adresář po user_name je defaultně skrytý. Je potřeba ho nejdřív odkrýt. Pokud znáte jméno souboru, pak stačí dát ho vyhledat na celém disku, a Windows Explorer by měl všechny výskyty najít, i ty schované.

0 0
možnosti
T

tondaqakin

1. 2. 2010 18:00
A nejuzasnejsi jsou 'temer denni' zaplaty :-)

Pokud mate permanentni pripojku na internet, povoleny upgrade MS a starsi PC nez 1 - 2 roky, tak to vas lituji. Proc?

Pokud se vam po takovem upgrade system primo nesesype, tak podstatne zpomali.

Podezrivam komplot mezi MS a vyrobci HW ve vzajemne podpore prodeje vyrobku. Software "kurvic" uspesne privede spotrebitele k pultu pro novy PC s novym systemem, stary nelze nainstalovat a ani koupit. Rv

0 0
možnosti
I

ivabublan

1. 2. 2010 18:05
Re: A nejuzasnejsi jsou 'temer denni' zaplaty :-)

za celych 8 let mi pocitac nespadl do modre smrti a to jsem programator (pro pomalejsi: vic a narocnejsi zatezuji system a exeprimentuji s nim)!

co s tema PC lidi proboha delate?

No jestli si do PC narvete kazdou hovadinu z netu vypnete UAC a date si ADMIN prava, tak se nedivte..... ale OS za to nemuze, za to si muzete sami.

0 0
možnosti
ZF

Praotec

1. 2. 2010 17:57
Vubec neni

divu,v 90 letech samy japoncik programator dnes zase z Indie beha po Redmondu a nikdo anglicky ani neumi a neumel.Do toho mistni padli na hlavu snad nejbejsi spolecnost v USA jenom rozeny Oregonsti je snad predci.No a do toho WIN systemy nefungujici.Je to skodlivina prodavana za velke penize,neboli fabrika na ne a vysledek vzdy ubohy.Jako uzivatel WIN7 me pada leptop jednou denne.;-(Rv

0 0
možnosti
I

ivabublan

1. 2. 2010 17:59
Re: Vubec neni

problem neni ve Win7 !!

0 0
možnosti
I

ivabublan

1. 2. 2010 17:47
Elektronicky Boze,

co jsou to za nesmysly? Ty data, ty radoby fakta, jako napr. "COM az s prichodem XP" a pododbny kraviny, ktere nema cenu vypisovat?

Boze, Vy si rikate programator? ..... ;-D  ;-D ;-D  Rv Rv

0 0
možnosti
I

ivabublan

1. 2. 2010 17:50
Re: Elektronicky Boze,

Boze ja jen doufam, ze nekdo ten clanek plny omylu, nepravd, nezkusenosti a blabolu nebude brat vazne.

jestli to bylo mysleno jako recese, tak se to vubec ani nepovedlo. Mi to prijde jako vyplod nekoho, kdo je vazne nemocny.

0 0
možnosti
AB

[eT]

1. 2. 2010 17:45
Všechno je to hrozně hezké,

jen krapet náročné na prostředky a zbytečně pomalé (to jednoslovné pojmenování nepustí cenzura). Assembler rulez ;-)

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

1. 2. 2010 17:40
Doporučuji příští blog na téma programovacích jazyků.

Ta diskuze bude určitě stejně boží, jako tato ;-D. Když poučují mlíčňáci, co mají deset let po škole, je to zábavné. Ti programování pájkou nezažili, možná štítky, nebo pásky. Jsem zvědavý, co z nich vypadne ;-D.

0 0
možnosti
AB

[eT]

1. 2. 2010 17:52
Re: Doporučuji příští blog na téma programovacích jazyků.

Mě zase odjakživa (no, to možná ne :-)) připadalo divné, že když někdo napíše web, tak tomu říká programování 8-o Ale to bylo v dávných dobách. To ještě byl Neviditelný pes Neviditelným psem, na brouzdání Aweb ;-) a co teprve v dobách ZX a podle něj obšlehnutého Didaktiku (a neexistence internetu a tehdy ani BBS, nic - dodnes pamatuju na jednojehličkovou tiskárnu za 6k k didaktiku.  To byl rachot a doba když to začalo tisknout :-)

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

1. 2. 2010 15:58
řekl bych

že pokud je ti 20 tak i ty NT 4.0 jsi viděl ve škole nebo z rychlíku...no a pokud se označuješ za guru pod takovýmhle článkem tak to je poněkud k smíchu :-P

programováním se živím 10 let (nějaké hraní si na programování ve škole nepočítám) a .NET a VS.NET je první kloudné prostředí od MS pro tvorbu opravdu komplexních aplikací a systémů

0 0
možnosti
PK

dolch

1. 2. 2010 16:08
Re: řekl bych

20 ! ;-D;-D;-D Díky

Jinak klikání ve VS.NET programováním nenazývám :-)

0 0
možnosti
PK

Ccecil

1. 2. 2010 15:48
ty kopie registru

vyplynuly z potřeby ochránit uživatele před viry. (různé návratové klíče atd)Mě se ale tohle řešení nezdá být příliš šťastným, jen to všechno komplikuje.

0 0
možnosti
PK

dolch

1. 2. 2010 16:14
Re: ty kopie registru

Mě se zrovna taky nezdá být šťastné. To už by udělali líp, kdyby zápis do HKLM pro usery úplně zakázali. Jenže to nestačí, když musí být každý uživatel administrátor. ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.