Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

XKarpiX

2. 2. 2010 10:49
Co na to říct ...

... přečtení článku mě pouze utvrdilo v tom, že autor patří do početvné skupiny "velkých" programátorů, kteří buď nerozumí architektuře systémů a různých zabezpečení nebo je kvůli vlastní pohodlnosti nerespektují, zbastlí svůj produkt a při jeho nasazení do ostrého prostředí se diví, že to, či ono nefunguje a nadávají na tvůrce operačních systémů. Takoví by zasloužili honit bičem po dvoře .....

0 0
možnosti
RK

Roman!

2. 2. 2010 10:39
super článek

Díky za objektivní a naprosto nestraný článek, který je tak strašně odborný jak jsi inzeroval. Rozumíme mu jenom my borci.

Díky za vysvětlení všech jmenovaných technologií a jejich genezi, kterou jsi zjevně nepochopil.

Díky za názor, který už vlastně jenom to, že jsi ho rozhodl publikovat navíc tady, o něčem dost svědčí.

Mega LOL

P.S.: díky za gramatickou vsuvku o registrech. Vlastně díky ní mi i došlo, jak to celé myslíš. Ani to proč tomu lidi skutečně říkají registry jsi nepochopil. Nebo to nechceš chápat?

0 0
možnosti
HK

fenix007

2. 2. 2010 10:22
jsem lama

netuším kde linux sehnat a nevidím žádný důvod proč to dělat. Myslím, že jediné 2 celkem uživatelsky rozumné systémy nabízí jabko a miniměkoň. Dá se v tom relativně pohybovat intuitivně a "normální" uživatel používá hlavně word a excel - rozuměj psaní a počítání...

Nezapominejtě, že minimálně 30% populace u nás s počítačem pořádně pracovat ani neumí. Docela vysoký číslo, co?

0 0
možnosti
RR

RumBum

2. 2. 2010 11:11
Re: jsem lama

zalezi, co znamena "pracovat s pocitacem". Vetsina lidi umi neco napsat ve wordu, brouzdat na netu, pripadne vyplnit formulare, ktere potrebuji v praci.

Je to jako s uzivateli aut. Vetsina je umi pouzivat k jizde, ale rekl bych, ze co se tyka dalsich znalosti, 95% uzivatelu konci u vymeny zarovky.

0 0
možnosti
AA

abate

2. 2. 2010 7:50
Mrkvosoft

Mrkvosoft je úspěšný proto, že dělá operační systémy pro prosté uživatele a nikoli pro programátory. Jsem programátor a pro vývoj mám nainstalované Windows i Linux. Jako uživatele by mne ale nikdy nenapadlo zapnout Linux.

0 0
možnosti
P

pteryx

2. 2. 2010 9:42
Re: Mrkvosoft

Microsoft je úspěšný proto, že si dokázal na trhu zajistit monopolní postavení v oblasti desktopových operačních systémů. Jako uživatel jsem párkrát řešil problémy lidí s windowsy tím, že jsem jim dal do laufu live distribuci Linuxu (člověk nemá vždycky volný půlden na přeinstalování). Na web se přes to dostanete, dokonce z toho lze přes Ooo upravovat a tisknout wordovské dokumenty ... je to malý zázrak, funguje to i bez instalace, akorát si člověk musí počkat 10-15 minut než se to z toho DVD natáhne. Microsoft nic srovnatelného nemá a nedokáže udělat dokonce ani kdyby chtěl.

Víte, ono Linux před pěti lety a Linux dnes je z uživatelského hlediska opravdu velký rozdíl. Windows ještě pořád vedou v podpoře hardware, s horkými novinkami nebo s věcmi vyráběnýma v menších sériích (USB TV) může být problém, tam člověk musí sehnat konkrétní typy. Ale jinak je už dnes Linux v některých ohledech uživatelsky přítulnější než Windows, mnoho věcí je jen o zvyku.

0 0
možnosti
JK

KonecSveta

2. 2. 2010 7:33
To mi připomíná

To mi připomíná jednoho kuchaře, kterej nemohl vystát McDonalds. Chápu pohled kuchaře i autora tohoto článku (Sám jsem se do předloňska programováním 14 let živil a párkrát jsem si pořádně zanadával). Ten kuchař argumentoval, že se v MsDonalds nedá jíst, že to ve většině provozoven McDonalds smrdí, že lepší jídlo uklohní i šestileté dítě. Že normální soudný člověk do takového podniku ani nepáchne. A ejhle ten tržní segment, co do sebe bezmyšlenkovitě cpe ty odporný přesolený mastný hamburgery, nějak nenaslouchá těm logickým argumentům. Naopak počet provozoven McDonalds roste. Trochu mi to připomíná přísloví: Psi štěkají a karavana pokračuje dál. Nebo Cimrmanova: Zatímco si na člověku smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou.

0 0
možnosti
P

pteryx

2. 2. 2010 9:45
Co k tomu dodat?

Snad jedině "dobrou chuť". A předplaťte si zdravotní připojištění, Mac Donalds u nás používá na smažení tuky s transmastnými kyselinami, vyjdou o pár halířů levněji.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

2. 2. 2010 5:41
To bude nejaka vzpoura malomestackych "Inteligentu"

Kteri zapominaji ze jeste celkem nedavno pocitali  jako Soveti na necem co pripominalo koralkove pocitadlo, ze?:-))) A dnes jim neni nic pochuti .:-)))))))

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

2. 2. 2010 4:45
Moc jsem nepochopil , co tim chtel basnik rici.

Programuju na obzivu jiz 15 let. + dalsich 8 prozabavu. Tzn programuju prakticky celou dobu IT evoluce. A ze veci meni je proste normalni. Koho to zajima. Neni to nic co se neda vstrebat. U programovani, nejde o architektutu, jazyk, platformu jde o smer uvazovani. Jediny co stoji , za celou dobu za zminku je , prechod od linearniho k objektovemu programovani,  multitasking, a dnes paralelismus algoritmu.

JInak neni co resit.

0 0
možnosti
GH

doktor_bota_2

2. 2. 2010 7:45
Re: Moc jsem nepochopil , co tim chtel basnik rici.

Otázkou je, kdy je změna na místě, kdy lze novou verzi označit za změnu a kdy už jde o prosté zmršení dříve funkčního řešení. Měli jsme například implementován objekt DHTMLEdit, který generoval HTML kód. Instalací SP2 (XP) přestal fungovat. Vysvětlení MS? Po půl roce objekt označili za "obsoleted".

0 0
možnosti
TT

Thorough

2. 2. 2010 4:37
Já autora chápu

Asi by se líbilo spoustě programátorů naučit se jeden systém, jednu technologii a žít z toho až do důchodu. No a co se týká třeba toho registru a licence. Do HKEY_LOCAL_MACHINE jednoduše nehrabej a vyřeš si to sám, od toho jsi programátor :-)

0 0
možnosti
P

pteryx

2. 2. 2010 9:31
Tunelování standardů

Kdyby se nepreferovaly nejrůznější módní vlny, tak by byl software mnohem kvalitnější. Třeba jazyk C++ kdosi charakterizoval jako "výzkumný projekt" a ještě to vydával za přednost. Ono to není moc fajn když něco děláte a v prostřed práce vám nějaká komis změní definici půlky jazyka (to se stalo svého času s templaty). Mnoho záležitostí je opravdu nesmyslně překombinovaných. C++ je v podstatě rozmělněné a vytunelované céčko, když se to podtrhne a sečte, tak děsivá překombinovanost C++ nevyváží výhody plynoucí z jednoduché elegance C-jazyka.

Víte, ono se to řekne "vyřeš si to sám", nebo "když má jazyk hromadu obskurních  rysů, tak je prostě nepoužívejte". Jenže většina programátorů pracuje v týmu, kde navazují na práci kolegů a na knihovny třetích stran a když máte rozjetý softwarový projekt, tak musíte pokračovat určitým způsobem, i kdyby to byla cesta do horoucích pekel, protože jinak naberete takové časové zpoždění, že můžete firmu rovnou rozpustit.

0 0
možnosti
G

Greybeard+

2. 2. 2010 3:58
"Mrkvosofti, jděte už konečně se všema těma vašima nápadama

do PR*ELE."

No ono to, co jste napsal taky za moc nestojí. Spousta keců o ho.nu

0 0
možnosti
P

pteryx

2. 2. 2010 9:34
Re: "Mrkvosofti, jděte už konečně se všema těma vašima nápadama

Pán je jistě veliký odborník, to se hned pozná podle mluvy.

0 0
možnosti
P

pteryx

2. 2. 2010 1:24
programátoři sobě II

Logickým důsledkem je, že kde to jde je třeba prosazovat vlastní řešení a nespoléhat se na Microsoft. Uvažujte logicky, Microsoft přece nežije z toho že by vytvářel standardy, ale z toho že se je snaží zlikvidovat. A se "standardy" typu "COM", "visual basic", nebo C# zamete i ty nebohé softwarové firmy, které na ně nalákal. Není nad to zavést si vlastní standard a pak ho změnit. Vy víte že ho změníte a jakým způsobem, zda ho budete nebo nebudete podporovat. Ostatní mají smůlu, vy máte náskok. Jak jednoduché, milý Wattsone ...

0 0
možnosti
RR

RumBum

2. 2. 2010 10:18
Re: programátoři sobě II

nojono,  je to vzdycky dilema, jestli se pro novou aplikaci vyplati investovat do vlastnich standardu, nebo vyvijet sve - sice vlastni, ale nevyladene, nevyzkousene.

Posledni dobou jsem tak nejak dosel - nejen v programovani - k takove zivotni filozofii, ze ne svete, v zivote, neexistuje zadny pevny bod, a kdyz tak jenom docasne. Muzeme o tom diskutovat, protestovat, ale to je tak to jedine, co s tim muzeme delat.

IT je mlady obor. Mozna za par desitek let se dockame neceho podobneho, co je treba ve strojirenstvi - tedy normy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.