Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš článek se mi líbí. Dnes jsem viděla na ČT 2, že počítač budoucnosti se dokáže napojit na pole vědomí lidstva, a snad i na planetární síť vědomí Krista, která byla sestavena před 13 tisíci lety a v současnosti je už v provozu, ačkoliv není zrovna využívána. Informace z ní čerpané mohou lidstvo v budoucnosti zachránit. :-)

0 0
možnosti
Foto

Karma za nerealitu :)

0 0
možnosti
PK

Dík, taky mám pocit, že reality je tady na blogu víc než dost :-)

1 0
možnosti
MK

Kontinent Afrika se přibližuje k Evropě. Za 10000 let už nebude existovat Gibraltarský průliv. Ze Středozemního moře se stane moře vnitrozemní a protože jeho přítoky nestačí vyrovnat odpařování, zbude zde obrovská solná pláň bez života. Netroufám si predikovat, jak na tuto změnu jakož i na další podobné bude lidstvo reagovat.

1 0
možnosti
PK

Pokud ty změny budou pomalé, tak nevidím důvod, proč by na ně lidé neměli dokázat reagovat.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že ty samoprogramující se programy tu budou už za sto let, ne-li dřív.

Jinak otázka je to zajímavá, akorát máme na její i jen přibližné zodpovězení zhruba stejnou šanci jako egyptský faraon hloubající jak bude svět vypadat v roce 2000.

1 0
možnosti

Pokud měl v ruce Sibilino proroctví, mohl si o tom jistou představu učinit.

0 0
možnosti

Doporučil bych pro začátek určit si změny základních fyzikálních veličin, kde bude Měsíc, hvězdy, kontinenty. A spekulovat, jaké dopady by tyto změny mohly mít na ostatní veličiny.  A z toho vyvozovat ostatní. Přířodní i společenské.

0 0
možnosti
PK

Měsíc ze od Země vzdaluje zhruba o 1 až 2 cm ročně, za 8000 let se tedy vzdálí o 160 metrů, cože je zhruba tisícina promile současné vzdálenosti. Opravdu si myslíte, že to bude mít nějaký vliv? Oceánská americká deska se od evropské a africké vzdaluje, když to přeženu, 5 cm za rok, za 8000 let to bude dělat zhruba 400 metrů, to už je podstatnější rozdíl, skoro půl promile! současné vzdálenosti ;-D

1 0
možnosti
KB

Já osobně nevěřím, že zde bude tato civilizace jak jí známe, nebo jiná, která na ní jen plynule naváže. V průběhu těch 8 tis. let na 99% vybuchne nějaká velká sopka, přijde doba ledová, atd. Lidstvo jako takové asi přežije, ale nějaká událost ho prostě vrhne zase o nějakých pár set (či tisíc) let zpět a bude se začínat znovu.

0 0
možnosti
PK

Chtěl jsem napsat "uvidíme", ale to je asi blbost, co? :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Nedávno mi bylo dvacet. Nadělal se kolem toho docela humbuk, později tomu začali říkat sametová revoluce. Teď se živím jako programátor-guru s vedlejší funkcí "Viktor Čistič". To znamená, že likviduji škody, které napáchali jiní. Kdo likviduje škody po mně, to opravdu netuším. Jo, a v diskusích už nevystupuji pod nickem dolch, ani pod žádným jiným.